Info

Kajsa Lindström född 1961 i Göteborg. Bor med familjen i Lund.


Det här är några av de egna sparade leksakerna. Den röda kaninen, Kacka, var favoriten som var med överallt. Kacka glömdes hemma vid en resa till kusinerna i Nyköping och en dito gul inskaffades men ratades naturligtvis….


1981-84 studeras design på Anders Beckmans skola i Stockholm. En fantastiskt rolig tid med utrymme för all sorts kreativitet. På slutvisningen visas bl.a en kollektion med barnkläder. Får jobb direkt på H&M som ansvarig för trender och färger på damavdelningen. Mycket resande ut i världen.


1989 startas egna firman OKIDOKI Original med försäljning via postorder och tillverkning i egna verkstaden. Alla mjuka leksakerna är barnsäkra, tvättbara och ska tåla ett liv med barn. Hyr ett marknadsstånd och säljer nallar, kaniner och dockor på julmarknad på Norrmalmstorg – det var kallt!


1990 går flyttlasset till Bjärehalvön i Skåne. Ateljé och butik öppnas i Förslöv och tillverkningen av nallar och kaniner läggs ut på Samhall. Dock sys alla ögon och nosar själv. Hittar nya återförsäljare på Formex i Stockholm. Bygger första utställningen med interiörer där nallar och kaniner agerar.


Första vykortet trycks 1991 och det blir snart en hel serie med nallar och kaniner som agerar i den vackra naturen på Bjärehalvön. Brudparet görs i samband med egna bröllopet 1997 då flytten går vidare till Lund. Samhall lägger ned sömnads-produktionen. Försöker sy nallarna i Thailand men de ser ut som små rävar…


Efter några års barnledighet föds idén att skapa unika djur för vuxna samlare. Hittar ett fantastiskt ulltyg som går att färga och konstruerar helt nya mönster. Första kollektionen kommer ut 2003. Det blir nallar, grisar, harar, apor och många fler. Blir publicerad i tidningar i England och Japan dit flertalet mässresor går. Får kunder och kollegor från hela världen.


Vinner TITA-Award 1996 med pandan Tyra. Åker till Japan för prisutdelning och mässa. Bygger cirkus-utställningar på Kulturen i Lund och Form/Designcenter i Malmö.


Här är en del av mina samlade gamla leksaker som jag inspireras av, asiatiska dockor, polska trädockor och billiga souvenir-dockor…


Comments are closed.